Dobre in poceni gume

Kvalitetne poceni pnevmatike

Zimske gume

Zanimivo: zimske in letne pnevmatike po ugodnih cenah

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avtomobilske pnevmatike morajo biti ustrezno nameščene. Najbolje je, da jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite popolno varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni zelo visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo v zimskih razmerah voziti letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za zimsko opremo se šteje tudi letne pnevmatike na vseh štirih kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s štirikolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod sedem stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih gum po nizkih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava gum je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi dobro centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval najboljšo izbiro.

Zakaj kupiti kakovostne zimske pnevmatike ali letne gume?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na vreme,
• ker kvaliteto zagotavljajo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kvalitetne zimske ali letne gume zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih gum ali letnih gum si boste zagotovili ugodne cene in odlične blagovne znamke gum z dolgoletno tradicijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj vzdržljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material z leti izrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in nekaterih drugih lastnostih, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za kakovostne pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov