Oblikovanje spletne strani

Ali je pomembna optimizacija spletnih strani

Se lahko optimizacije internetnih strani lotim sam?

Koristno

Si za svoje spletne strani želite, da bi bile uvrščene visoko na internet iskalnikih, bi privabile čim večje število ciljnih torej dejanskih kupcev, bi bile najdene pod vašimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije? Optimiziranje internet strani oziroma Seo (Search Engine Optimization) je v času porasta internet strani in velike konkurence vitalnega pomena, saj zagotavlja dobro najdenost vaše spletne strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost vaše internet strani. Nekateri se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletne strani preko spletnih iskalnikov Google ter Najdi.si. Prednost seo optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran optimizirana in dobro uvrščena v spletnih iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate nepretrgoma in popolnoma brezplačno. Z odločitvijo za storitve optimiziranja internet strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri učinkovitih ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umeščanje ključnih besed na internet strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za obiskovalce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Optimizacija spletnih strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek priprave internet strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena spletna stran za izbrane ključne besede v spletnih iskalnikih uvršča čim višje med najdenimi spletnimi stranmi. Na dobro uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani ter malcajt. Danes samo dobra optimizacija internetnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Dobra optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiska vaših internet strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Optimiziranje internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu mnogi ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije internet strani. A žal, ali pa na srečo je tako, da se za pravilnim postopkom optimizacija strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Nestrokovna optimizacija spletnih strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših dejavnikov učinkovite optimizacije:
• prava izdelava internet strani (kodiranje),
• prava izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimizacija spletnih strani opravljena kakovostno in strokovno. Že v postopku izdelovanja spletnih strani je treba upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija spletnih strani se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj stranke opredelijo cilji. Glede na cilje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov